[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Uniforme pentru polițiști la formarea inițială. Ce articole vestimentare vor avea nevoie
22 Mai

Ministerul Afacerilor Interne propune spre consultare publică proiectul Hotărârii de Guvern privind aprobarea uniformei, însemnelor și normelor de echipare cu uniformă ale polițiștilor, transmite CURENTUL.

Potrivit notei informative, proiectul vine urmare a implementării Programului de Reformare al Poliției „Suport bugetar pentru Reforma Poliției”, iar unul dintre obiectivele Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru perioada 2016 – 2020 îl constituie crearea Centrului integrat de pregătire pentru aplicarea legii al MAI (CIPAL al MAI), în conformitate cu standardele UE.

„Având în vedere faptul că cursurile de formare inițială cuprind activități de instruire, care sunt desfășurate în scopul obţinerii de către personal a competențelor necesare calificării pentru activitatea profesională pe care urmează să o exercite angajatul, necesitatea dotării acestuia cu echipament și acesorii corespunzător activităților ce urmează a fi desfășurate, devine un imperativ”, se spune în nota informativă.

Potrivit proiectului, angajații care desfășoară cursuri de formare inițială vor avea nevoie de îmbrăcăminte (căciulă neagră din blană, chipiu de patrulare albastru-închis, chipiu albastru – închis din țesătură de bumbac, fes negru, scurtă de iarnă albastră – închis, pantaloni, pulover, mănuși, costum de vară mozaic, tricou, ciorapi, trening, izmene, etc.), încălțăminte (bocanci de iarnă și vară, pantofi din iuft, pantofi de patrulare, ghete) și accesorii (centură lată din piele, curea pentru pantaloni, rucsac).

Anexa a fost completată cu punctul 64 prim cu următorul cuprins: Rucsac de culoare albastru-închis construit modular, astfel încât permite atașarea accesoriilor direct pe rucsac. Cusături trainice și întărite în părțile care pot fi tensionate, prevăzut cu curele pentru compresie, astfel ca lucrurile din interior să stea fix, pentru contrabalansare în timpul mersului sau alergării.

Detalii vedeți mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților