[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Transportatorii auto internaționali de mărfuri au adresat o plângere către Procurorul General. Despre ce e vorba?
25 Ianuarie

Administratorii a patru companii de transport auto internațional de mărfuri SRL Forum-Tir, SRL MG-Conexim, SRL Rocon-Trans, SRL Viovig-Trans au adresat o scrisoare Procurorului General (PG), Alexandr Stoianoglo, dar și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Consiliului Superior al Procurorului (CSP), în care au descris o schemă de escrocherie a cărei victime au devenit.

În scrisoarea care a venit și la adresa de mail a redacției noastre se menționează că, transportatorii auto internațional de mărfuri au devenit victime ale firmelor de brokeraj SRL Diaconu-Lux și DVT Broker SRL, care aparțin cetățeanului Diaconu Vasile Teodor.

„Acesta prin intermediul companiilor sale contractează transportatorii auto pentru transportul mărfurilor în Federația ERusă, cu destinație la companiile fondate tot de el. După ce marfa ajunge la destinație și este descărcată, compania destinatară evită să aplice ștampila pe scrisoarea de trăsură invocînd diverse motive. După aceasta, Diaconu Vasile prin intermediul companiilor sale acționează în judecată transportatorii, invocînd că marfa nu a ajuns la destinație și solicită contravaloarea acesteia”, se spune în scrisoare.

Autorii afirmă că deja peste 30 de transportatori auto ar fi devenit victime.

Administratorii SRL Forum-Tir, SRL MG-Conexim, SRL Rocon-Trans, SRL Viovig-Trans mai afirmă că deși s-au adresat și anterior procurorilor scrisoarea lor a rămas fără răspuns. Ei cer ca Procurorul General să dispună investigarea acțiunilor procurorului Octavian Bivol și investigarea acțiunilor lui Vasile Diaconu.

Întreaga istorie a transportatorilor auto poate fi citită aici:

Inapoi la arhiva noutaților