[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Șeful statului a retras cetățenia R. Moldova la încă 2 persoane. Cine sunt aceștia și care e explicația Președinției
11 Aprilie

Printr-un decret al Președintelui R. Moldova, Igor Dodon, au fost retrase cetățenia R. Moldova pentru două persoane – Mihail Borodache și Maria Costaș. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 7 aprilie 2017, transmite CURENTUL.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Maxim Lebedinschi, consilierul Președintelui în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, ne-a spus că la baza retragerii cetățeniei au fost demersurile organelor competente în temeiul Legii cu privire la cetățenie.

„Din păcate, nu pot să fac publice motivele pentru care a fost retrasă cetățenia acestor persoane. Pe toate cazurile de retragere, inclusiv și a domnului Băsescu, au fost la bază demersurile organelor competente în temeiul Legii cu privire la cetățenie”, a spus Maxim Lebedinschi.

Totodată, consilierul a menționat că dacă vor mai fi asemenea demersuri și se vor întruni condițiile legii atunci vor fi și alte retrageri.

„La sfârșitul lunii curente sau la începutul lunii viitoare va fi o nouă ședință a Comisiei cu privire problemele cetățeniei. Acolo vom vedea dacă sunt alte demersuri sau nu”, a precizat Maxim Lebedinschi.

Amintim că anterior Președintele a retras cetățenia ex – Președintelui României, Traian Băsescu.

doc1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților