[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Se caută director la FISM Moldova. Salariul 2 mii euro?
7 Februarie

Directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Mircea Eșanu, și-a încheiat activitatea în cadrul instituției, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Mircea Eșanu a scris un mesaj de mulțumire pentru colegii și partenerii săi.

„Am avut marea si frumoasa oportunitate sa fiu aproape 5 ani in fruntea Fondul de Investiții Sociale din Moldova, instituție care se poate mândri, pe buna dreptate, cu faptul ca in cei 20 de ani de activitate are in FIECARE localitate din tara noastră (cu foarte putine exceptii!!) fie o gradinita sau scoala renovata, apeduct construit, drum reparat, sau iluminat stradal nou. Vreau sa le multumesc pe acesta cale celor cu care am lucrat cot la cot in acesta perioada, fie ca e vorba de colegii de birou, partenerii de dezvoltare (Ambasada României în Republica Moldova , World Bank Moldova, Deutsche Botschaft Chişinău), celor din guvern sau alesi locali. PESTE TOT am reusit sa gasesc oameni profesionisti, cu viziune, cu daruire si cu multa incredere in ziua de miine. Daca am fost bun sau rau – sa judece altii, dar am certitudinea ca ceea ce am reusit sa fac e la vedere. Si ca activitatea genereaza noi oportunitati ;)”, a scris Mircea Eșanu.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Mircea Eșanu ne-a comunicat că mandatul i-a expirat de câteva luni și acum asigură interimatul funcției până la alegerea unui nou director.

Serviciul de presă al FISM ne-a confirmat acest lucru, dar nu ne-a oferit detalii despre salariul pe care îl are directorul executiv al FISM.

Cancelaria de Stat a anunțat concurs pentru ocuparea funcției de director al FISM. Potrivit anunțului, candidatul trebuie are să dețină diplomă de studii superioare sau un alt act de studii echivalent acesteia, recunoscut de structura abilitată pentru recunoaşterea şi echivalarea actelor de studii şi calificărilor; precum și să aibă experienţă de muncă de cel puţin 10 ani, inclusiv 3 ani în calitate de conducător în sfera socială sau în funcţii publice de conducere ori în funcţii de demnitate publică.

În anunț nu este indicat care va fi salariul candidatului ales.

Conform Deschide.md, toţi angajaţii FISM sunt angajaţi în baza contractelor pentru prestarea serviciilor de consultanță, iar în fiecare contract prevede că semnatarul nu se va implica în careva acţiuni politice.

Aceiași sursă, într-o investigație, afirmă că salariul directorului FISM este de 2 mii euro lunar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților