[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Peste 12 milioane de euro pentru 7 proiecte. Cui acordă bani UE
6 Septembrie

Delegația Uniunii Europene în R. Moldova va implementa 7 proiecte Twinning noi. Valoarea totală a proiectelor constituie 6,85 milioane de euro, transmite CURENTUL.

Astfel, începând cu luna septembrie, vor fi implementate proiecte ce țin de patrimoniul cultural, protecția datelor cu caracter personal, consolidarea capacităților Parlamentului în procesul de armonizarea cu UE, consolidarea capacităților Serviciului Vamal, consolidarea capacităților instituțiilor de lege pentru depistarea actelor de corupție, sprijin pentru dezvoltarea unui mediu eficient de control intern și de audit în sectorul public din R. Moldova.

Pentru proiectul „Suport UE pentru Institutul Național de Standardizare al Republicii Moldova pentru aderare la  Comitetul European de Standardizare și la Comitetul pentru Standardizare electro – tehnică, ca membru deplin” s-au alocat 250 mii de euro (beneficiar – Institutul național de Standardizare).

Proiectul „Promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova prin conservarea și protecția acestuia” – alocați un milion de euro (beneficiar – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării).

Proiectul „Consolidarea capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal din Republica Moldova” – alocați 0,9 milioane de euro (beneficiar – Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal).

Proiectul „Consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a UE” – alocați 1,5 milioane de euro (beneficiar – Parlamentul R. Moldova).

Proiectul „Consolidarea capacității Serviciului Vamal al Republicii Moldova în implementarea acțiunilor din Acordul de Asociere” – alocați un milion de euro (beneficiar Serviciul Vamal).

Proiectul „Consolidarea capacităților de investigare a agențiilor de aplicare a legii din Moldova în domeniul cercetării actelor de corupție” – alocați un milion de euro (beneficiar – CNA, procuratura MAI, IGP, Serviciul Vamal).

Proiectul „Sprijin pentru dezvoltarea unui mediu eficient de control intern și de audit în sectorul public din Republica Moldova” – alocați 1,2 milioane de euro (beneficiar – Ministerul Finanțelor).

Mai multe detalii vedeți mai jos:

1 2 3

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților