[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Parlamentul a dat undă verde tichetelor de masă
7 Iulie

Proiectul de lege privind tichetele de masă a fost votat, astăzi, în prima lectură în Parlament cu votul majorității parlamentare, transmite CURENTUL.

Documentul prevede posibilitatea ca patronii din Republica Moldova să le elibereze angajaților tichete de masă pentru fiecare zi de muncă, iar valoarea unui bon va constitui 45 de lei pe zi.

Potrivit proiectului, tichetele de masă nu vor fi transmisibile, dreptul de a le utiliza fiind deținut exclusiv de salariat. Aceste tichete pot fi utilizate doar cu scopul de a cumpăra produse alimentare, excluzând băuturile alcoolice și articolele de tutun. De asemenea, se va interzice schimbul tichetelor de masă contra mijloacelor bănești.

Tichetele de masă vor putea fi utilizate în societățile de alimentație publică (cantină, restaurant, bufet etc.), super/hypermarket-uri și alte asemenea entități care sunt în raporturi contractuale cu operatorii, doar pentru a cumpăra produse alimentare.

Tichetul de masă este valabil în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepţia tichetului emis în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților