[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Moțiune de cenzură Guvernului Recean. „Deputat: Din cauza incompetenței și lacunelor guvernului, oamenii mor”
30 Noiembrie

Cei 5 deputați independenți – foști membri ai fostei fracțiuni parlamentare a Partidului „Șor” – declarat neconstituțional, au semnat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean și îndeamnă colegii din Parlament să o susțină, informează CURENTUL.

Deputata Marina Tauber a spus că moțiunea este înaintată la inițiativa lui Ilan Șor, „din cauza stării de urgență legată de condițiile meteorologice extreme și a incapacității totale a autorităților centrale de a le face față.

„Facem apel la toți colegii din opoziție să susțină acest vot de neîncredere! Am tolerat prea mult timp comportamentul vădit răuvoitor al autorităților de la Chișinău față de cetățeni, dar, în lumina evenimentelor actuale, nu mai putem tolera acest lucru.

Ultima linie pe care regimul cu „guvernul” său incompetent și-a permis să o depășească a fost indiferența cinică, totală față de cetățenii Republicii Moldova. Toată lumea a fost lăsată de una singură în fața cataclismului natural, lăsându-i fără informare sistematică, care este vitală în astfel de condiții, dar și fără asistență de urgență. Oamenilor li s-a spus direct: puteți conta doar pe voi înșivă, guvernul nu vă va ajuta.

Într-un număr mare de localități, oamenii au rămas fără electricitate, cu drumurile blocate și fără posibilitatea de a scăpa din troienele formate din cauza viscolului. Ca urmare, mai multe persoane au avut parte de o moarte cumplită. Și nu excludem că s-ar putea să nu se fi prezentat toate informațiile în acest sens. Acestea sunt trecute sub tăcere și ascunse.

Din cauza incompetenței și lacunelor guvernului, oamenii mor! Cât de rău ar putea fi? Din cauza iresponsabilității actualului guvern, un număr imens de localități rămân în continuare fără electricitate și fără condiții de trai adecvate”, a declarat politiciana.

Marina Tauber a mai spus că „este cinic și dezgustător când, după astfel de tragedii, premierul caută vinovații în persoana unor funcționari minori, în timp ce el însuși pare să nu aibă nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă”.

„Și acesta este unul dintre nenumăratele motive, acumulate de-a lungul anilor de guvernare a regimului, pentru care am decis să exprimăm un vot de neîncredere”, a conchis ea.

1 2 3 4

Inapoi la arhiva noutaților