[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Moldovenii – dependenți de Internet! De câte sute de milioane de lei au achiziționat aceste servici în I trimestru al 2019
19 Iunie

Volumul veniturilor provenite din serviciile de acces la internet fix și mobil și cele obținute din vânzarea serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale au înregistrat în primul trimestru venituri de 1 mld. 475 mil. lei, despre aceasta se spune în Raportul Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației a Republicii Moldova privind evoluţia pieţei comunicațiilor electronice, transmite CURENTUL.

Comparativ cu trimestrul I al anului 2018 veniturile obținute din vânzarea serviciilor de Internet fix au crescut cu 6,2% și au însumat 334,7 mil. lei. Veniturile din Internet mobil au crescut cu 12,4% și au atins cifra de 274,5 mil. lei, iar vânzările serviciilor de transmisie și retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 41,6% și au totalizat 83,3 mil. lei.

Diminuarea veniturilor din vânzarea serviciilor de telefonie fixă, telefonie mobilă, precum și a veniturilor din alte activități în domeniul comunicaţiilor electronice au determinat scăderea volumului total al vânzărilor pe piața comunicațiilor electronice, în această perioadă.

Astfel pe piața serviciilor de telefonie fixă vânzările au scăzut cu 17,6% și au totalizat 117,9 mil.lei, iar pe cea a serviciilor de telefonie mobilă – cu 2,9% și au însumat 727,2 mil.lei, iar volumul vânzărilor provenite din alte activități realizate în domeniul comunicaţiilor electronice s-au diminuat cu 25,6% și au totalizat 136,3 mil. lei.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților