[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Maia Sandu și echipa ei au primit numeroase cadouri când lucrau la Guvern. Ce au făcut cu acestea
12 Februarie

Pixuri, calendare, albume, suvenire – sunt unele obiecte pe care angajații Guvernului R. Moldova le-au primit pe parcursul anului 2019, transmite CURENTUL.

Potrivit Registrului de evidență a cadourilor al Cancelariei de Stat, fostul Prim-ministru Pavel Filip a primit în dar Monedă Guvernul României din partea vicepremierului român pentru implementarea parteneriatelor strategice Ana Birchall, în valoare estimativă de 400 lei. Moneda a fost transmisă spre păstrare Cancelariei de Stat.

De asemenea, Pavel Filip a primit album planșe „Mari Români de pretutindeni”, pix „Faber – Castell” și cană, în valoare estimativă totală de 850 lei din partea Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia – Elena Intotero. Cadourile au fost transmise spre păstrare Cancelariei de Stat.

O pânză cu caractere chineze, din partea vicepreședintelui Asociației China – Europa pentru Cooperare Tehnico – Economică, în valoare estimativă de 300 de lei a fost primită de Pavel Filip. Cadoul a fost transmis spre păstrare Cancelariei de Stat.

Cele mai multe cadouri au fost primite de fostul Premier, Maia Sandu.

Astfel, Maia Sandu a primit telefon Huawei și broderie înrămată din partea Ambasadei Chinei, în valoare estimativă totală de 1 980 lei. Cadoul a fost restituit beneficiarului.

De asemenea, Maia Sandu a primit și basma, set de 2 pixuri „Waldmann”, emblemele MAI ai României în ramă (1 400 lei) din partea unor oficiali ai României; bibelou de sticlă „Parlamentul European” (500 lei) din partea Parlamentului European; o carte „Europa” (300 lei) din partea Consiliului Europei; o farfurie decorativă, colier imitație, înrămat, carte „На шляху до НАТО” (800 lei) din partea unor oficiali ai Ucrainei; șcătuică mică și mini fructieră din sticlă (500 lei) din partea unor oficiali din Germania; cartea „Basarabia decapitată” (190 lei) din partea Valentinei Sturza; broșă, cupa Jefferson și monedă „USAID” (800 lei) din partea unor oficiali ai SUA; pix „Poenari”, tabloul „Timișoara”, carte „Arhitectura istorică din Timișoara”, carte „Între Cruce și Bisturiu”, marionetă din lemn (1 600 lei) din partea Universitatea de Vest Timișoara; carte „Pictură” (440 lei) din partea artistului plastic Andrei Mudrea; pix „Poenari” (800 lei) din partea ministrului Afacerilor Externe al României; ceai în cutie de lemn (500 lei) din partea Consulului Onorific al R. Moldova în India; cartea „Artă contemporană din Moldova” (500 lei) din partea artistului plastic Andrei Mudrea; elefant din lemn sculptat (400 lei) din partea fostei ministre a Agriculturii, Georgeta Mincu. Cadourile au fost toate restituite beneficiarului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților