[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Iată când vor fi desfășurate olimpiadele republicane
1 Februarie

Ministrul Educației, Corina Fusu, a semnat Ordinul cu privire la orarul olimpiadelor republicane pentru 2017, transmite CURENTUL.

Potrivit documentului, anul curent cele 19 olimpiade școlare republicane se vor desfășura în perioada 25 februarie – 22 mai și vor fi organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Prima în listă este Olimpiada la Ecologie, care va avea loc în perioada 25-26 februarie. Aceasta este urmată de Olimpiada la Matematică, ce se va desfășura în perioada 3-6 martie. Sezonul olimpiadelor republicane se va încheia într-a doua jumătate a lunii mai, cu Olimpiada la Științe și Olimpiada la Economie.

Concursul Național de Știință și Inginerie „Mold SEF” va avea loc în perioada 23-25 februarie.

Spre deosebire de edițiile precedente, anul curent olimpiadele și concursurile naționale și internaționale vor fi organizate de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE), conform prevederilor Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, structurii şi efectivului-limită ale acesteia.

După cum a informat directorul ANCE, Anatolie Topală, începând cu anul 2017 Agenția va fi responsabilă inclusiv de selectarea loturilor olimpice pentru participarea la olimpiadele și concursurile internaționale. De asemenea, ANCE va organiza taberele de pregătire a loturilor olimpice și va fi responsabilă de delegarea loturilor olimpice la olimpiadele și concursurile internaționale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților