[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Harta care reprezintă teritoriile din Chișinău unde crește ambrozia
14 Mai

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, susține că, mulți ani s-a vorbit, dar nu s-a dus până la capăt ideea ce ține de prezența ambroziei, informează CURENTUL.

„După ce acum două săptămâni am solicitat, în sfârșit, avem o hartă, care reprezintă teritoriile din Chișinău unde crește ambrozia. Potrivit informațiilor, vedem că toate sectoarele sunt afectate, mai puțin centrul capitalei, iar suprafața totală este de 200 de hectare, ceea ce reprezintă 122 de zone.

Am solicitat să se intervină prompt pentru ca locuitorii capitalei să nu aibă de suferit din cauza acestei buruiene care provoacă alergie. Proiectul prezintă date din sectoarele orașului, unde au fost identificate focare de răspândire a ambroziei. Pe hartă au fost introduse și zonele unde a fost depistată anterior respectiva plantă. Până în prezent s-a intervenit cu soluții chimice pe o suprafață de 5 hectare în sectoarele Ciocana și Botanica.

Este mult de muncă și sper să reușim să o stârpim de-a lungul timpului. Totodată, agenții economici, persoanele fizice trebuie să aibă grijă de terenurile care le dețin și să înlăture ambrozia, în caz contrar aceștia vor fi sancționați conform codului contravențional. Organul constatator în acest caz este poliția, preturile de sector și Direcția locativ-comunală. Trebuie să fim responsabili. Facem tot posibilul în acest sens”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Harta răspândirii ambroziei poate fi accesată Aici.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților