[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC)  El e consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și secretar al CSS!
3 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul privind numirea lui Artur Gumeniuc în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvînt al șefului statului, Ion Ceban, informează CURENTUL.

Ion Ceban a scris că, Consiliul Suprem de Securitate este organul consultativ care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă recomandări Preşedintelui Republicii Moldova în probleme de politică externă şi internă a statului.

„Artur Gumeniuc are o experiență bogată în organele securității statului, deținând anterior diverse funcții de conducere în cadrul acestora. Consilierul prezidențial Gumeniuc a primit agrementul Președintelui de a impulsiona activitatea Consiliului în vederea soluționării problemelor de importanță majoră ale securității naționale”, a punctat Ceban.

Potrivit lui Ceban, printre primele obiective trasate de către șeful statului sunt examinarea subiectelor, precum: devalizarea sistemului bancar și recuperarea mijloacelor delapidate, riscurile extinderii complexului hidroenergetic de la Novodnestrovsk asupra securității Republicii Moldova, vînzarea ilegală de armament de către ex-ministrul Șalaru, dar și alte subiecte de importanță majoră.

Andriana Cheptine

16938665_10155230933808949_2544190667467577933_n

Inapoi la arhiva noutaților