[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Dosarul Cemortan versus Chirtoacă a ajuns la Curtea de Apel. Motivul ține de o glumă a Primarului suspendat din 2015. O mai ții minte?
8 Decembrie

Activista Domnica Cemortan l-a acționat în judecată pe Primarul suspendat al capitalei în decembrie 2015, Dorin Chirtoacă. La 2 ani de atunci, dosarul a ajuns la Curtea de Apel, transmite CURENTUL.

În anul 2015, Dorin Chirtoacă a făcut o glumă la adresa doamnei Cemortan: „După ce a scufundat Costa Concordia, acum Domnica vrea să scufunde și Primăria”, a spus atunci Chirtoacă.

Cemortan s-a simțit ofensată de cuvintele fostului edil, înaintând pe 3 decembrie 2015, la Judecătoria Centru, o cerere de chemare în judecată către Chirtoacă, cu privire la dezmințirea informației ce lezează onoarea și demnitatea. Ea cere despăgubiri de 30 mii lei.

La 30 noiembrie 2017, Curtea de Apel a respins cererea declarată de Cemortan, împotriva hotărârii Judecătoriei Centru, cu privire la chemarea în judecată a lui Dorin Chirtoacă.

„Se respinge cererea de apel declarată de apelantul Cemortan Domnica. Se menține hotărârea Judecătoriei Centru, mun. Chișinău din 03 decembrie 2015, în pricina civilă la cererea de chemare în judecată înaintată de Cemortan Domnica către Primarul general al municipiului Chișinău, Chirtoacă Dorin, cu privire la dezmințirea informației ce lezează onoarea și demnitatea, încasarea prejudiciului moral în mărime de 30 000 lei. Decizia este definitivă și executorie la momentul pronunțării, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 2 luni de la data comunicării deciziei integrale”, se spune în hotărâre.

1 2

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților