[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Cum s-au cheltuit banii din Fondul de Rezervă în primele 3 luni. Aproape 3 500 mii lei – pentru asistență juridică
21 Aprilie

Ministerul Finanțelor a făcut public raportul privind repartizarea și utilizarea mijloacelor din Fondul de rezervă a Guvernului pentru lunile ianuarie – martie 2017, transmite CURENTUL.

Astfel, în primele 3 luni ale anului, din fondul de rezervă s-au repartizat pentru 4 ministere 8 435,3 mii lei, dintre care s-au finanțat 5 763,8 mii lei.

Ministerului Justiției i-au fost repartizate 3 465 mii, dar finanțate 1599,7 mii lei pentru plata onorariului BAA Buruiana & Partners, suma echivalentă în lei a 150 mii euro, conform contractului de asistență juridică în cauza „Evrobalt LLC” (Federația Rusă) și „Kompozit LLC” (Federația Rusă) versus Republica Moldova pendinte la Institutul de Arbitraj pe lângă Camera de Comerț din Stockholm, Suedia.

Ministerului Culturii i-au fost repartizați 220,5 mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor aferente organizării funeraliilor regretatului Ion Ungureanu. Potrivit raportului, s-a finanțat 214,1 mii lei.

Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei i-au fost repartizați 799,8 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor aferente instituirii Crucii comemorative „Participant la lichidarea consecințelor catastrofei din 1986 de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl”, în legătură cu împlinirea a 30 ani de la producerea catastrofei. Potrivit raportului, nu s-a finanțat.

Ministerului Tineretului și Sportului i-au fost repartizați 3950,0 mii lei pentru premierea sportivilor pentru performanțele obținute la ediția a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția XV-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2016, or. Rio de Janeiro, Brazilia, precum și a antrenorilor, medicilor și maseurilor. Potrivit raportului, s-a finanțat totul.

1

2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților