[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Ce note a obținut Igor Dodon la școală și la universitate!
28 Octombrie

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, candidat la funcția de Președinte al țării, a fost unul din protagoniștii proiectului „Cu notele la vedere”, lansat de portalul CURENTUL anul trecut. Iată pe ce note a învățat.

Acesta ne-a prezentat copiile celor cinci diplome de studii pe care le deţine. Este vorba de atestatul de studii medii în care se menţionează că Igor Dodon a terminat în anul 1992 şcoala medie din satul Sadova, raionul Călăraşi, avînd o purtarea exemplară şi note doar de 9 şi 10.

De asemenea, Igor Dodon a prezentat şi diplomele de studii superioare. Astfel, în anul 1997, deputatul a absolvit Universitatea Agrară de Stat din Moldova, facultatea Economie cu media 9,75. Un an mai tîziu, Igor Dodon a absolvit şi Academia de Studii Economice, specialitatea management, cu media 8,36. În anul 2002, lui Igor Dodon i-a fost conferit titlul ştiinţific de Doctor în ştiinţe economice. În 2005, politicianul a absolvit şi Institutul Internaţional de Management, specialitatea Drept economic, cu media generală 9,42.

Fiind întrebat despre perioada cînd era student, Igor Dodon a spus că a fost vesel şi captivant.

„Mai întîi am mers la Universitatea Agrară, grupa specială cu predare în limba franceză. Am locuit în cămin la Petricani cinci ani, acolo am întîlnit-o şi pe soţia mea Galina. În anul 3 am decis că vreau maimult şi am mers în paralel la fără frecvenţă la ASEM. După absolvirea Universităţii Agrare şi ASEM am hotărît să fac doctoratul la tema „Contractele futures şi options şi implementarea în RM”. Paralel am mers şi la juridică”, a conchis Igor Dodon.

dodon1

dodon2

dodon3

doodn4

doodn5

Inapoi la arhiva noutaților