[ X ]
[ X ]
[ X ]
(DOC) Câți bani a cheltuit Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor pe călătorii cu avionul
4 Mai

Portalul www.curentul.md a solicitat de la mai multe instituții de stat informații privind bugetele alocate în 2016 și 2017 pentru achiziționare de bilete avia. Nemijlocit, redacția a solicitat informații despre destinații, costul biletelor, cum și de la ce agenții au fost procurate. Prima instituție care a răspuns la solicitarea noastră este Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Tatiana Rozombac, reprezentant al Serviciului de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova, ne-a oferit detalii cu privire la deplasările în exterior al angajaților din cadrul instituției.

„În 2016, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a cheltuit 96 659 lei pentru procurarea biletelor de avion. Biletele de au fost procurate pentru asigurarea participării oficialilor la cea de-a XXXVII-a ședință a Consiliului interguvernamental de colaborare în domeniul construcțiilor desfășurată la Minsk, Republica Belorus; Conferința internațională ”Locuințe pentru toți” și rolul asociațiilor de locatari în țările membre UE, ce a avut loc în Albania; Conferința ONU cu privire la locuințe și dezvoltare durabilă (HABITAT III), Quito, Republica Ecuador. Biletele pentru anul 2016 au fost procurate de la agențiile Aero Premier Tur SRL; ARON GROUP SRL; Acord Tur SRL”, spune ea.

Aceasta ne-a relatat și ce sumă a fost oferită de către stat pentru deplasările oficialilor din cadrul ministerului.

„Pentru anul curent sunt planificate cheltuieli în sumă de 78, 4 mii lei, pentru procurarea biletelor, pentru următoarele destinații: or. Cracovia, Polonia; or. Tbilisi, Georgia; or. Minsk, Republica Belarus; or. Paris, Republica Franceză; or. Moscova, Federația Rusă; or. Cehia, Praga”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților