[ X ]
[ X ]
[ X ]
Discuții pe marginea riscurilor posibile la frontiera din sudul țării. Ce au propus participanții
28 Septembrie

Teme de interes regional privind riscurile posibile a ilegalităților transfrontaliere și nivelul lor de existență au fost analizate în cadrul unei ședințe desfășurată la sediul Direcției regionale SUD, transmite CURENTUL.

La întâlnirea care a avut în data de 27 septembrie curent au participat reprezentanții Poliției de Frontieră, Serviciului Vamal și experții Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontiera Moldovei și Ucrainei (EUBAM).

În contextul unei oportunități bine organizate și a unei relații consolidate între instituțiile de frontieră și vamale a apărut necesitatea unei ședințe în care să se reliefeze convergențele unor posibile riscuri referitor la criminalitatea transfrontalieră. S-a evocat și potențialul cooperării în perspectiva părților implicate în deconspirarea tentativelor de trecerea ilegală a frontiere de stat și migrației ilegale, traficul de ființe umane, contrabandă cu diverse mărfuri și folosirea documentelor false.

Astfel, reprezentanții instituțiilor participante au purtat discuții concludente în baza unei analize a procedurilor de aplicare a legii în scopul contracarării ilegalităților la frontieră de stat și au stabilit unele probabilități ale apariției riscurilor în zonele de competență, cât și au identificat desfășurarea acțiunilor comune pentru misiunile de serviciu.

De asemenea, părțile au convenit la o cooperare ordinară mai intensă pentru o generare a rezultatelor de nivel înalt, bifând obiective comune pentru prevenirea și combaterea multiplelor ilegalități din partea participanților la traficul transfrontalier.

Întâlnirea s-a desfășurat pe un caracter emulativ fără divergențe neclare și cu certitudinea de a păstra ordinea și siguranța publică atât la în zona „verde” a frontierei de stat cât și în punctele de trecere.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților