[ X ]
[ X ]
[ X ]
Discuții între BRD și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din România privind semnarea unui Memorandum de Înțelegere
21 Noiembrie

Echipa Biroului relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România pentru a discuta despre Memorandumul de Înțelegere care urmează a fi încheiat între cele două instituții, transmite CURENTUL.

Totodată, pe durata întrevederii s-a discutat despre activitățile întreprinse în anul curent de către ambele instituții, dar și acțiunile planificate pentru anul viitor. În acest context, șefa Biroului relații cu diaspora, Olga Coptu a propus organizarea în comun, în diasporă a evenimentelor cu ocazia „Paștelui” și „Mărțișorului”. De asemenea, șefa BRD a ținut să vorbească despre evenimentele planificate de către BRD pentru finele anului curent: „Crăciun cu dor de casă” și „Bienala diasporei”, dedicate în exclusivitate diasporei.

În contextul schimbului de experiență și a interesului de a prelua din experiența României privind Startup-urile inițiate de către diasporă, Olga Coptu a reiterat Hotărârea Guvernului nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la Mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul diaspora, migrație și dezvoltare (DMD).

La rândul său, Veaceslav Șaramet, secretar de Stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România și-a arătat deschiderea pentru colaborarea bilaterală a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din România cu Biroul relații cu diaspora. De asemenea, oficialul din România a solicitat implicarea BRD în promovarea Proiectului pilot „Descoperă și cunoaște România”, care urmează să se desfășoare în perioada 8-10 decembrie, la București.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost oportunitatea participării copiilor înscriși la DOR, la tabăra ARC – ediția 2018.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților