[ X ]
[ X ]
[ X ]
Discuții în Parlament privind protestul agricultorilor. Ce spun deputații
16 Decembrie

Deputații în Parlament, în debutul ședinței în plen, au discutat despre protestul agricultorilor, care are loc în fața sediului Parlamentului, transmite CURENTUL.

Deputatul democrat Dumitru Diacov a propus ca, Comisia de specialitate să examineze cererile agricultorilor.

„Putem ruga membrii Comisiei să facem o pauză și în cadrul Comisiei să se examineze propunerile și să plece oamenii acasă. Bugetul nu este fără limită, dar soluții trebuie găsite pentru ca oamenii să fie liniștiți”, a spus Dumitru Diacov.

Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu a spus că agricultorii de câteva zile protestează în fața Guvernului și nimeni nu a ieșit la dialog cu ei.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrâncea a spus că prin anularea Legii miliardului vor fi câștigați în buget peste 600 mln. lei, ce vor fi redirecționați agricultorilor.

„Din partea fracțiunii noastre este delegat deputatul Radu Mudreac, șeful Comisiei agricultură, pentru a merge la dialog cu agricultorii. Săptămâna trecută dumnealui a discutat cu reprezentanții agricultorilor și Guvernul a acceptat introducerea unor modificări în politica fiscală. Anul acesta bugetul este auster și avem și pandemia. În premieră, fondul de subvenționare a fost depășit. Astăzi în ședința în plen nu avem acest subiect, ne vom gândi cum vom organiza mai departe. Astăzi avem un proiect care va anula Legea miliardului furat și prin anularea acestuia vom câștiga în buget 600 mln. lei, banii vor fi oferiți în fondul de subvenționare”, a spus Vlad Bătrâncea.

De menționat că, de câteva zile agricultorii protestează în fața Guvernului. Ei sunt nemulțumiți de majorarea cotei TVA de la 8 la 12%, dar și de lipsa de susținere de către stat a agricultorilor, care au fost afectați de seceta din acest an. Astăzi, agricultorii protestează la Parlament. Reprezentanții a câtorva fracțiuni din Parlament au discutat cu aceștia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților