[ X ]
[ X ]
[ X ]
Discuții cu polițiștii de frontieră din Sculeni și Leușeni pe marginea activităților cotidiene, în condițiile de pandemie
14 August

Alte două ședințe de instruire a polițiștii de frontieră, organizate la inițiativa Direcției inspecției efectiv a IGPF, au avut loc la Sectoarele Poliției de Frontieră Leușeni și Sculeni, transmite CURENTUL.

Subiectele discutate au drept scop îmbunătățirea capacităților profesionale în domeniile de comunicare cu participanții la traficul transfrontalier, integritatea profesională, dar și corectitudinea îndeplinirii a celor măsuri de protecție individuală în condițiile de pandemie.

Dialogul cu personalul de la frontieră a fost unul interectiv, fiind abordate situații concrete și identificate de comun unele soluții care cu certitudine vor fi aplicate în rezolvarea problemelor cotidiene. La fel, în ambele sectoare de frontieră personalul a punctat că în perioada de pandemie orice decizie privind autorizarea traversării frontierei de stat este în conformitate cu actele legislative și normative, însă cu greu sunt evitate supărările din partea călătorilor. Dar și în aceste circumstanțe, ofițerul din cadrul Secției integritate profesională a îndemnat efectivul de a prezenta toleranță zero față de orice act de curupție. Ilegalitatea în cauză are urmări grave atât pentru instituție, că își pierde din credibilitate, dar și pentru angajat – cu eliberarea din serviciu.

Comunicarea cu cetățenii și prezentarea unui comportament manierat din partea polițiștilor de frontieră constituie aspecte foarte importante în gestionarea activităților în perioada de pendemie. Respectarea normelor etice și de conduită trebuie să fie atuul principal pentru fiecare angajat la frontieră.

A fost reamintită obligativitatea purtării măștilor, mănușilor și necesitatea de dezinfectare periodică a mâinilor, echipamentului de lucru și încăperilor. Totodată, personalul medical a cerut atenție maximă când se interacționează cu colegii, călătorii cu păstrarea distanței sociale. Neglijarea acestor cerințe de protecție pot rezulta îmbolnăviri, inclusiv forme grave ale acestei infecții.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților