[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul ZEL Bălți – primul bursier în biroul deputatului în Bundestag-ul Germaniei, Manfred Grund: Astăzi selectăm doi tineri
17 Septembrie

Marin Ciobanu, directorul ZEL Bălți, a fost primul bursier din Republica Moldova în biroul deputatului în Bundestag-ul Germaniei, Manfred Grund, în anul 2008. Despre aceasta el a vorbit într-o postare pe o rețea de socializare, anunțând că astăzi el, împreună cu Grund, vor selecta doi tineri, care vor petrece 5 luni în biroul unui deputat german, informează CURENTUL.

„În cadrul programului, în total 120 de bursiere şi bursieri din 44 de state, au posibilitatea de a cunoaşte, de la începutul lunii martie până la finele lunii iulie 2020, sistemul parlamentar al Germaniei, beneficiind de o bursă din partea Bundestag-ului German. Scopul programului este de a urmări îndeaproape procesele decizionale democratice şi cele politice. Bursierele şi bursierii nu doar lucrează în biroul unei deputate sau al unui deputat al Bundestag-ului, dar pot să frecventeze şi cursurile universităţilor din Berlin”, a subliniat Ciobanu.

Precizăm că, Marin Ciobanu este administratorul Zonei Economice Libere Bălți. Astăzi în ZEL Bălți se regăsesc 66 de companii, au fost create ca. 10.500 locuri de muncă, investiții de ca 200 mln. euro și 8 mrd. lei – valoarea producției industriale la export (peste 10 % din toate exporturile industriale a țării).

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților