[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul unei Agenții – inclus în top 100 cele mai influente persoane din lume în domeniul guvernării digitale
10 Octombrie

Platforma globală de instruiri și inovații în guvernare „Apolitical” l-a inclus pe Iurie Țurcanu, directorul Agenției de Guvernare Electronică, în top 100 cele mai influente persoane din lume în domeniul guvernării digitale pentru anul 2019, transmite CURENTUL.

Lista finală a fost alcătuită din peste 500 nominalizări propuse inclusiv de experți independenți de la ONU, Universitatea Harvard, Organizația „Public Digital”, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Banca Inter-americană de Dezvoltare (IADB).

100 cele mai influente persoane din lume în domeniul guvernării digitale au fost selectate în baza mai multor factori, cum ar fi: numărul de nominalizări primite, capacitatea și potențialul de a face schimbarea la nivel național sau internațional, inclusiv datorită funcției sau a mandatului pe care îl deține, realizări în sectorul guvernării digitale, aprecieri ale prezentărilor și a comunicărilor la foruri internaționale de specialitate, precum și indicele țării în clasamentele internaționale privind e-Guvernarea, etc..

Astfel, Platforma globală de instruiri și inovații în guvernare „Apolitical” elogiază o varietate însemnată a agenților schimbărilor, care conduc transformarea digitală în guvern – în rol de funcționari publici, miniștri, cercetători academici sau activiști civici – și încearcă să pună în lumină activitățile importante, atât cele ale actorilor de nivel înalt, cât și a inovatorilor care muncesc în spatele scenei, așa-numitei „revoluții digitale”.

Iurie Țurcanu activează la Agenția de Guvernare Electronică din anul 2011, fiind responsabil de crearea platformelor digitale centralizate ale Guvernului. Principalele proiecte realizate sub conducerea lui sunt: platforma tehnologică comună MCloud, serviciul guvernamental de plăți electronice MPay, platforma guvernamentală de schimb de date și interoperabilitate MConnect, dezvoltarea infrastructurii de identitate electronică, inclusiv semnătura mobilă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților