[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul și managerul unei stații PECO au fost trimiși pe banca acuzaților pentru corupere activă
20 Iulie

Directorul, împreună cu managerul regional al unor staţii PECO au fost trimişi pe banca acuzaţilor pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată, transmite CURENTUL.

Potrivit rechizitoriului, în luna ianuarie 2017, inculpaţii, care acţionau în complicitate, i-au oferit unui inspector superior al Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC) taxe de protecţie pentru a ignora plângerile consumatorilor, precum şi pentru „controale superficiale” la cele 22 de staţii PECO pe care aceştia le reprezentau. În total, pentru aceste servicii, inculpaţii i-au oferit angajatului APC 220 mii lei pentru o perioadă de un an, stabilind achitarea sumei în rate, a câte 55 mii de lei trimestrial.

Aceştia au fost reţinuţi acum două luni, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă de la 6 până la 12 ani închisoare cu amendă de până la 8000 unităţi convenţionale.

Urmărirea penală în privinţa inspectorului APC şi unui alt petrolist, care intermediase tranzacţia ilegală şi care la fel au fost reţinuţi în acest caz, urmează în scurt timp să fie finalizată şi transmisă spre examinare instanţei de judecată.

În cadrul cauzelor penale nominalizate procurorii anticorupţie au documentat atât acţiunile persoanelor care desfăşoară activitatea de antreprenoriat, care au corupt persoanele publice, a persoanelor intermediare, care au asigurat legătura şi transmiterea banilor între persoana care oferă banii şi persoana publică, cât şi acţiunile funcţionarului care a primit recompensă ilegală pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților