[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul „Moldsilva”: Au fost stopate lucrările planificate de silvicultori. Paza pădurilor este asigurată
30 Martie

Directorul Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei, pentru a verifica cum este organizată paza fondului forestier, informează CURENTUL.

„Apropo, practic, au fost stopate toate lucrările planificate de către silvicultori, pentru această perioadă, cu excepția acțiunilor întreprinse de echipele mobile, la paza și protecția pădurilor și măsurile de contracarare a braconajului”, se spune într-un comunicat de presă.

Directorul Agenției „Moldsilva” a subliniat, în special pentru sursele mass-media și persoanele care vehiculează informații false, că începând cu 13 martie 2020 au fost sistate toate tipurile de tăieri planificate în pădurile natural-fundamentale, iar din 27 martie 2020 și toate tipurile de lucrări silvo-tehnice, în cadrul fondului forestier de stat din subordinea Agenției „Moldsilva”.

„În asemenea condiții silvicultorii, în această perioadă, au finalizat doar lucrările silvice începute anterior. Dumitru Cojocaru a menționat și comportamentul unor cetățeni, care neglijează, inclusiv, deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale și continuă ilegalitățile de distrugere a florei din păduri și comercializarea florilor și plantelor. Echipele mobile pentru paza fondului forestier depun eforturi și la soluționarea acestui aspect, dar comercianții revin de fiecare dată, necesitând, probabil măsuri mai drastice și amenzi consistente”, se mai spune comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților