[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul interimar ANSA – în vizită de lucru la un producător agricol specializat în cultivarea și comercializarea cartofului
10 Septembrie

Directorul general interimar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ela Malai, a întreprins o vizită de lucru la un producător agricol specializat în cultivarea și comercializarea cartofului, informează CURENTUL.

Astfel, Malai, însoțită de un grup de ziariști, a vizitat pe parcursul zilei curente întreprinderea EUROPLANT, specializată în producerea și comercializarea cartofului. „Este unica întreprindere de profil din republică, care efectuează întregul ciclu de producere: creșterea și recoltarea, păstrarea cartofului în condiții de atmosferă controlată, spălarea, sortarea și ambalarea conform celor mai înalte exigențe”, comunică ANSA.

Ela Malai a apreciat, potrivit ANSA, gradul înalt de responsabilitate a conducerii companiei, în aspect de siguranță a alimentelor. Acestor întreprinderi autohtone ar trebui, în opinia Directorului general, încredințată livrarea produselor în instituțiile de învățământ general și preșcolar, dat fiind că inspectorii Agenției au posibilitatea de monitorizare a procesului pe tot lanțul de producție.

„D-a Malai a specificat că susținerea producătorului autohton este una din prioritățile ANSA și că fondarea mai multor întreprinderi precum este EUROPLANT, ar conduce la asigurarea mai calitativă a alimentației populației”, se menționează în același comunicat al Agenției.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților