[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul CTIF, despre reforma instituției: „Sunt și supărări, comploturi pe alocuri și șantajări”
23 Decembrie

În cadrul demarării reformei instituționale și organizatorice a Centrului Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), au apărut unele păreri care nu au fost de acord cu ceea ce urma să fie implementat. Despre nemulțumirile apărute, directorul CTIF, Vitalie Coceban, a vorbit în cadrul unui interviu pentru CURENTUL.

Vitalie Coceban a făcut o retrospectivă a demarării reformei instituționale a CTIF:

„La data de 14 august 2020, a fost dat startul proiectului de Dezvoltare Instituțională a I.P. „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”. Proiect cu multe așteptări, realizări și perspective noi de creștere profesională.

Scopul proiectului este dezvoltarea unei instituții flexibile, scalabile și inovative, bazată pe o echipă profesionistă, eficientă și pro-activă.

Prin implicarea activă a tuturor colaboratorilor ne propunem să realizăm:

· O instituție orientată spre calitate, inovare, îmbunătățire continuă a proceselor, gestiune eficientă a performanțelor;

· Un furnizor de servicii și soluții IT, bazat pe un management eficient al proiectelor și servicii de mentenanță și suport calitative

O echipă profesionistă, eficientă și inteligentă, dornică de perfecționare continuă a abilităților”, menționează directorul CTIF.

Vitalie Coceban a spus că este încrezut în ceea ce se realizează, iar neînțelegerile vor fi depășite.

„La început, schimbările mereu sunt primite pozitiv și acceptabil de toți managerii. Însă cum se zice „drăcușorii se ascund de obicei în detalii”, iar realitatea a scos la iveală multe situații defectuoase și chiar momente de conflict.

Anul curent a arătat că vorbele unor colegi nu corespund cu acțiunile. Și, respectiv, acest proiect de dezvoltare instituțională necesită efort adițional pentru a convinge sau a conforma lucrurile spre obiectivele stabilite. Sunt și supărări, comploturi pe alocuri și șantajări. Este bine că conducerea instituției și echipa de implementare este încrezută în succesul proiectului și mă bucură că tot mai mulți colegi, care la început erau sceptici, se implică activ în realizarea proiectului de dezvoltare instituțională. Eu am încredere în ceea ce realizăm și știu că în final bunul simț va prevala peste unele neînțelegeri care au loc la această transformare organizatorică”, a spus Vitalie Coceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților