[ X ]
Directorul ANSA: „Succesul înregistrat anul trecut la exportul strugurilor trebuie fortificat”
2 Mai

Directorul General al Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor, Gheorghe Gaberi a participat la seminarul republican „Aspecte de optimizare a producerii strugurilor de masă, soluţii privind asigurarea calităţii prin aplicarea fertilizanţilor”, care a întrunit la Ialoveni mai mulţi viticultori specializaţi în cultivarea viţei de vie de soiuri de masă, transmite CURENTUL.

În calitate de Preşedinte al Asociaţiei producătorilor şi exportatorilor de struguri, Gheorghe Gaberi a menţionat în alocuţiunea sa necesitatea reorientării ramurii spre creşterea recoltelor de calitate, aceasta fiind una din condiţiile de bază a penetrării pieţelor de peste hotare. „Succesul înregistrat în anul trecut, când pentru prima dată au fost exportate mai bine de 50 de mii de tone de struguri, trebuie fortificat prin extinderea suprafeţelor de plantaţii de vii moderne, sporirea în continuare a recoltei şi prin obţinerea unei calităţi de struguri ce ar corespunde întru totul standardelor internaţionale”, – a spus Preşedintele Asociaţiei, mai specificând că exportul de struguri este o afacere de succes pentru agricultori şi că viticultorii moldoveni au toate premisele, ca într-un viitor apropiat să  atingă cifra de 100 de mii de tone de boabe expediate în reţeaua comercială din afara ţării.

În aceiaşi zi, Directorul General ANSA s-a aflat la sediul DRSA Ialoveni, unde a participat la întrunirea colaboratorilor Direcţiei.

Printre obiectivele, cărora  trebuie să le acorde prioritate această subdiviziune a Agenţiei, este, precum a menţionat Directorul General, reevaluarea activităţii, efortul fiind direcţionat spre înregistrarea tuturor agenţilor economici, care cultivă şi livrează produse agricole pe piaţa de consum, pentru o conlucrare permanentă şi monitorizare continuă a acestor agenţi economici, care deocamdată nu prea sunt cunoscuţi de către specialiştii Direcţiei respective. Gheorghe Gaberi a atras atenţia colaboratorilor şi conducerii la necesitatea corectitudinii şi executării în deplin volum a prerogativelor şi competenţelor ce revin specialiştilor din domeniul siguranţei alimentelor, a bunăstării animalelor şi a sănătăţii plantelor.

4

3

2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților