[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul ANSA a discutat cu Președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere
13 Decembrie

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), astăzi, a avut o întrevedere cu președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere, transmite CURENTUL.

În cadrul întrunirii a fost examinată chestiunea privind producerea și comercializarea nucilor, precum și a materialului săditor nucifer. Totodată, Vladislav Cotici și Oleg Târsână și-au exprimat poziția comună de soluționare a problemelor existente în domeniu și de susținere a ramurii.

Un subiect aparte l-au constituit prevederile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019 2072 al Comisiei din 28 noiembrie 2019, care intră în vigoare din 14.12. 2019. Modificările se referă la măsurile de protecție împotriva pătrunderii organismelor dăunătoare plantelor în Uniunea Europeană și se extind asupra relațiilor comerciale (Republica Moldova, inclusiv ) cu statele membre UE.

La întrevedere a participat Gabriel Pătru, administrator al SC PATRU SRL România, care importă pomi altoiți de nuc din Republica Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților