[ X ]
[ X ]
[ X ]
Directorul Agenției Proprietății Publice – invitat la Parlament de Platforma DA
9 Noiembrie

Deputatul fracțiunii parlamentare a Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a depus o sesizare la Procuratura Generală, la Ministerul Afacerilor Interne pentru a examina legalitatea gestionării bazinelor acvatice de către unii agenți economici, transmite CURENTUL.

De asemenea, deputatul a pregătit un proiect de modificare a Legii apelor, care să dea prioritate preferențială consiliilor locale și primăriilor, când vine vorba de gestionarea apelor.

Totodată, în acest context, fracțiunea în invită pe directorul Agenției Proprietății Publice, Ghenadie Țepordei, la audieri la Parlament, la 10 noiembrie curent, la ora 10:00, pentru a răspunde la întrebări.

„Am fost sesizat de un grup de primari din raionul Edineț că sunt anumite persoane care gestionează ilegal iazurile de la ei din sat, iar localnicii nu au acces la aceste iazuri și sunt bătuți și intimidați dacă se apropie. Am trimis mai multe interpelări la Poliția raională, la APP pentru a primi un răspuns. Mulți dintre acești agenți economici au doar un certificat care le permite să gestioneze bazinele. Potrivit legii, este ilegal să divizezi și partajezi terenurile aferente iazurilor, ceea ce se întâmplă în mare parte. Am fost la fața locului, ne-au întâmpinat paznici, nu am avut acces. Am încercat să vedem dacă situația se repetă și în alte raioane și am depistat că da. În acest context, am făcut o sesizare la Procuratură, la MAI, am elaborat un proiect de modificare a Legii apelor și invităm directorul APP la Parlament”, a spus Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților