Direcția sanitar-veterinară, siguranța și calitatea produselor alimentare de origine animală a Agenției pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a organizat un seminar de instruire cu tematica „Implementarea legislației în domeniul sanitar-veterinar, siguranța și calitatea produselor alimentare de origine animală”, transmite CURENTUL.
Instruirea s-a axat pe următoarele subiecte:
Implementarea și raportarea Planului de control al reziduurilor pentru anul 2019, Program de control și prelevarea de probe;
Cerințele UE cu privire la igiena, calitatea și siguranța laptelui.
Implementarea Legii 279 din 15.12.2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.
Utilizarea acidului lactic conform Hotărîrii Guvernului Nr. 696 din 04.08.2010 cu privire la aprobarea Reglementării tehnice ,,Carne-materie primă. Producerea, importul şi comercializarea”.
Modificările efectuateîn actele legislative cu impactul acestora în activitatea ANSA;
Recepționarea probelor la laboratorul CRDV.
„Participanții la instruire au manifestat interes față de subiectele abordate și totodată au propus și alte tematici pentru viitoarele seminare care urmează a fi organizate pe parcursul anului 2020”, comunică ANSA.
Cristina Pendea