[ X ]
Direcția regională Est a Poliției de Frontieră a prezentat raportul de activitate pentru primul semestru din 2020
17 Iulie

La sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olăneşti a avut loc ședința de totalizare a activităților Direcţiei regionale EST pentru prima jumătate a anului 2020. Discuțiile au debutat cu raportarea pe domeniile de competență, fiind analizate situațiile problematice și punctate soluții, printr-o abordare complexă a necesităților, transmite CURENTUL.

O atenție deosebită a fost acordată aspectului logistic, punându-se accent supra importanței de asigurare cu echipament special a efectivului din subdiviziunile de frontieră estice. În contextul pandemiei, care într-o oarecare măsură a influențat activitatea Direcției, polițiștii de frontieră au acționat corect și profesionist, implementând cu strictețe măsurile de prevenire și diminuare a răspândirii virusului Covid-19.

Totodată, impunerea restricțiilor de circulație și sistarea periodică a activității unor puncte de trecere a frontierei au condus la o scădere esențială a numărului de călători și mijloace de transport, însă a fost atestată o majorare a numărului de rețineri pe segmentul „verde” al frontierei de stat. Mulți din conaționalii nostri au încercat în mod fraudulos să ajungă ilegal în Ucraina sau viceversa cetățenii ucraineni în Republica Moldova.

Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a apreciat munca personalului Direcției regionale EST, venind cu îndemnul de a continua în același ritm toate acțiunile inițiate pe linia îmbunătățirii capacităților profesionale. „Mă bucur că vă reușește să fiți o echipă când sunt situații mai puțin plăcute și neordionare. Da, există loc de mai bine în gestionarea activităților pe anumite domenii, dar sunt convins că în continuare spre acest fapt veți tinde. Atenție la provocările care pot apărea în regiune și fortificați cooperarea cu populația locală, APL și alte autorități partenere”, a menționat domnul Corneliu Groza.

În finalul ședinței a fost realizată o patrulare pe apă cu ambarcațiunea din dotarea SPF Olănești. În acest sens s-a reiterat necesitatea suplimentării numărului de patrulări pe Nistru, în special cele comune cu autoritățile de resort naționale și a statului vecin, pentru a preveni și combate ilegalitățile frontaliere: trecerea clandestină a hotarului moldo-ucrainean, braconajul piscicol sau cinegetic, aflare ilegală în zona de frontieră etc.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților