[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea
29 Martie

Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Declarația a fost făcută de Dinu Plîngău, președintele Platformei DA, informează CURENTUL .

Politicianul a spus că, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității judecătorilor, dar și a aspectelor de etică, este lovită de lipsa de încredere în imparțialitate și reputație ireproșabilă a evaluatorilor.

„Aceste nuanțe extrem de sensibile, fără o redresare adecvată a situației, vor duce la compromiterea întregului proces de evaluare. Comisia a admis și alte erori grave în procesul de evaluare care au știrbit din imaginea și încrederea în procesul respectiv. Nu mă interesează persoana domnului Hebel, dar mușamalizarea acestui caz nu va duce la nimic decât la pierderea de timp și bani pentru Republica Moldova și nu va schimba nimic esențial în justiție care este nu doar despre legi și sancțiuni, ci și despre încredere și percepție”, a subliniat Dinu Plîngău.

Inapoi la arhiva noutaților