[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dinu Plîngău: Îi felicit din suflet pe toți colegii din Platforma DA pentru rezultatele obținute
6 Noiembrie

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, spune că formațiunea și-a atins obiectivele politice: a intrat în CMC după o criză politică evidentă prin care a trecut partidul la nivel de Chișinău, au primari care au câștigat din primul tur, un primar de oraș (Căușeni) și sute de consilieri locali și raionali, informează CURENTUL.

Dinu Plîngău spune că în majoritatea raioanelor, la votul politic, au peste 5%, iar în altele – peste 10%.

„Totuși, partidele pro-europene au pierdut aceste alegeri. Majoritatea liderilor au preferat rânza și s-au canibalizat. Aceste alegeri trebuie să fie o lecție pentru aroganța celor de la guvernare, care prematur se bucură de mulți primari de sate care au aderat recent la PAS de la toate partidele. Aceste alegeri trebuie să fie o lecție pentru mulți lideri de partide micuțe, cărora le-am propus unitate și ei au refuzat. Azi, majoritatea din ei, puteau fi cel puțin consilieri.

Îi felicit din suflet pe toți colegii din Platforma DA pentru rezultatele obținute și sunt alături de tristețea colegilor care nu au reușit să câștige mandatele anul acesta. Totul abia începe. Aceste alegeri au conturat riscul major pentru viitoarele alegeri parlamentare, cât și unica alternativă pro-europeană – Platforma DA.

Dacă există vreo lecție clară din aceste alegeri, este că singura soluție pentru un viitor european constă în UNITATE”, spune Plîngău.

Inapoi la arhiva noutaților