[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dinu Plîngău, despre relația sa cu liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase
18 Aprilie

Își făcea studiile la USM când a auzit prima dată de Andrei Năstase, iar prima dată s-au întâlnit în 2015 după un protest. Dinu Plîngău a vorbit despre aceasta într-un interviu pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

„Despre Andrei Năstase prima dată am auzit pe coridoarele facultății de drept unde îmi făceam studiile. Auzeam ca e un avocat bun și un jurist cunoscut care câștigă dosare la CtEDO. Prima dată m-am întâlnit cu el în 2015, după un protest organizat de mine și Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, al cărei președinte eram. Era trist, zicea că urma să plece în Germania la familia sa, îmi arăta fotografiile copiilor. Zicea că Republica Moldova se mișcă într-o direcție foarte greșită și că a văzut o speranță în faptul că tinerii au ieșit la protest”, a spus Dinu Plîngău.

Dinu Plîngău menționează că a început să comunice mai mult cu Andrei Năstase după ce i-a cerut un sfat.

„L-am sunat câteva zile mai târziu și l-am rugat să mă consulte ce să fac cu oaspeții de la SIS care încercau să mă intimideze. Așa am început să comunicăm. El m-a invitat într-o zi la Biblioteca Națională, unde mai erau 14 oameni, oameni care ulterior au fost semnatarii de constituire a Platformei Civice Demnitate și Adevăr. Suntem în relații foarte bune. La partid suntem colegi și învăț multe de al el – într-adevăr, e un lider veritabil”, mai spune Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Averea Larisei Novac - al treilea deputat cu cele mai mari venituri declarate: Nu deține imobile, închiriază apartament!
    Politică |
  2. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  3. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  4. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  5. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Averea Larisei Novac - al treilea deputat cu cele mai mari venituri declarate: Nu deține imobile, închiriază apartament!
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Institutul Oncologic, dotat cu un aparat de brahiterapie 3D, unic în Republica Moldova
    Social |
  5. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |