[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dinu Plîngău: „Am ajuns la momentul în care îmi este rușine să spun că sunt deputat”
18 Octombrie

Deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, a ajuns la momente când îi este rușine să spună că este deputat, transmite CURENTUL.

Dinu Plîngău scrie, într-o postare pe o rețea de socializare, că nici o funcție în stat nu este mai presus decât calitatea de a fi om.

„Am ajuns la momentul în care îmi este rușine să spun că sunt deputat. O spun în șoaptă sau din necesitate. Lucrurile se îndreaptă când spun că sunt de la Platforma DA. Dar, inițial, cum să nu-ți fie rușine când unii „colegi” trec de 10 ori dintr-un partid în altul, mănâncă borș sau fumează în timpul ședinței și, culmea, inaugurează WC-uri cu panglici roșii. Îmi e și mai rușine când întruchiparea vie a anilor ’90 ne dă lecții de moralitate. Ei nu sunt soluția, ei sunt cauza degradării morale a acestei societăți.

Sunt obișnuit cu psihozele electorale, cu atacurile sub centură, cu minciunile, manipulările celorlalții, dar și cu un mod irațional de a-ți susține candidatul sau partidul. Oameni buni, există viață și după alegeri și nicio funcție în statul ăsta nu-i mai presus decât calitatea de a rămâne OM. Azi ești deputat, mâine nu, e valabil pentru toți.

Mergând prin satele Moldovei, mă întreb de fiecare dată: „Ce să-i spui omului care merge în căruță și a auzit toate mesajele și promisiunile din lumea asta timp de 30 de ani cât s-a plimbat cu acea căruță? Cum s-a schimbat viața lui?”

Rămâneți oameni și când mergeți cu pliante și ziare prin localități, încercați să vă pătrundeți de ceea ce spun cetățenii, nu doar de mesajul vostru sau cel de pe Facebook”, scrie Dinu Plîngău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților