[ X ]
[ X ]
[ X ]
Din 11 mai se permit mai multe activități în țară, inclusiv deschiderea piețelor, cu excepția celor din Capitală și Bălți
8 Mai

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat, astăzi, noi decizii, transmite CURENTUL.

Premierul Ion Chicu a anunțat că vor ieși zilele următoare din carantină unele localități unde a fost instituit acest regim.

„De astăzi, în municipiul Soroca a fost sistat regimul de carantină. Din 11 mai va fi sistat în Glodeni, din 10 mai se sistează regimul de carantină în satele Etulia și Cișmichioi din Vulcănești, a fost ridicat regimul de carantină și în satul Brânzeni din Edineț. Rămân două localități în carantină Ștefan Vodă și Talmaza”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, s-a luat decizia ca transportul public în Capitală și mun. Bălți să fie sistat în zilele de 9 și 10 mai.

Agenția Servicii Publice va extinde, din 11 mai, spectrul serviciilor, inclusiv cu documentarea populației.

Din 11 mai se permite activitatea piețelor în toate localitățile din țară, cu excepția celor din Bălți și Chișinău. Nu se redeschid centrele comerciale.La ședință s-a discutat despre o posibilă deschidere a frizeriilor, cabinetelor stomatologice, etc. și în următoarele zile se va veni cu o decizie.

Din 10 mai se permit activitățile religioase în aer liber.

Din această noapte nu funcționează punctul de trecere vamal Palanca – Mayaki.

„Săptămâna viitoare, pe 15 mai, se finalizează starea de urgență în țară. Pentru a evita confuziile, vrem să înțelegeți că, acest lucru nu înseamnă eliminarea restricțiilor sanitar-epidemiologice”, a spus Ion Chicu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților