[ X ]
[ X ]
[ X ]
Din 1 ianuarie 2024, Moldova este membru oficial al Mecanismului de protecție civilă al UE
4 Ianuarie

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că de la începutul acestui an, țara noastră este membru oficial al Mecanismului de protecție civilă al UE.

„Republica Moldova este oficial membru al Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene – o inițiativă de coordonare în situații de criză și pericole naturale.

Acum, pompierii și salvatorii noștri vor coopera cu statele membre ale UE și alte 9 țări participante, pentru a îmbunătăți sistemele de prevenire, de pregătire și de reacție la dezastrele naturale și cele provocate de om.

Până a deveni membru cu drepturi depline, țara noastră a beneficiat deja de sprijin prin intermediul acestui mecanism.

De la începutul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, am primit 36 de generatoare de energie electrică pentru 30 de spitale, ajutor medical și produse alimentare pentru refugiații ucraineni.

Au fost mobilizate echipamente medicale din rezervele medicale rescEU și finanțate proiectele umanitare ce sprijină refugiații vulnerabili din Ucraina.

Participarea în cadrul Mecanismului de protecție civilă face parte din eforturile noastre de integrare europeană și va crește nivelul securității țării și siguranței cetățenilor noștri”, a conchis premierul Dorin Recean.

Inapoi la arhiva noutaților