[ X ]
[ X ]
[ X ]
Diaspora invitată la consultări pe subiectul votului electronic. Când are loc prima reuniune
20 Noiembrie

Deputatul fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu, inițiază discuții cu Diaspora pe subiectul adoptării votului electronic prin amendatea Codului electoral, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Munteanu spune că a fost format un Grup legislativ, format din deputatii delegați ai mai multor fracțiuni parlamentare în acest scop.

„Am primit deja mai multe confirmări din partea unor experți cunoscuți pe domeniul tehnologiilor Informaționale, cetățeni activi din partea diasporei și think tankuri, care-și doresc sa sprijine initiativa legislativă”, scrie Igor Munteanu.

Prima reuniune pe acest format consultativ va avea loc zilele următoare.

„Anunț prima reuniune pe acest format consultativ pentru luni, ora 13.00, in Zoom, unde vom agrea de comun acord cum cooperam. Cei invitați la acest format de consultări pe subiectul votului electronic vor primi autorizatiile de conectare. Sper sa regăsim pe aceasta initiativa pe toți deputatii responsabili. Sunt convins ca prin dialog, cooperare și competenta demonstrata vom prezenta in timpul apropiat soluții legislative prim care sa facem votul electronic efectiv accesibil pentru viitoarele alegeri din RM. Asta-i calea, domnilor și doamnelor. Cu ochii larg deschiși și voința!”, punctează Igor Munteanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților