[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Dialogurile dragostei” lansată la Chișinău. Vezi unde va avea loc evenimentul
19 Aprilie

Pentru prima data la Chișinău, va fi lansată cartea de arii și romanțe „Dialogurile dragostei”, volumul I, muzică semnată de compozitorul Eugen Doga și inspirată din iubirea cutremurătoare a marelui poet Mihai Eminescu şi Veronica Micle, transmite CURENTUL.

Volumul I „Dialogurile dragostei” conține 25 de cântece și romanțe, semnate de Eugen Doga, pe versuri de Veronica Micle și Mihai Eminescu.

În cadrul spectacolului vor evolua: soprana Mariana Bulicanu, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Cristina Pintilie, Ana Cernicova, soprană TNOB, Marcel Roșca, elevii Liceului „Ciprian Porumbescu” și Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru. Spectatorii vor avea parte de o seară cu dedicații, autografe și surprize.

Opera lui Mihai Eminescu și dragostea zbuciumată dintre poet și Veronica Micle a marcat întreaga creație a compozitorului Eugen Doga. Maestrul a scos muzica din poezie, întâietate având versul lui Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle. Iubirea ce i-a cuprins pe aceşti doi mari îndrăgostiţi în mrejele sale a coborât asupra lor nu doar chinul dragostei mistuitor, ci şi focul sacru al artei. Această iubire a dat naştere unui dialog poetic devenit în timp celebru.

Eugen Doga este cel mai mare compozitor contemporan al nostru, autorul valsului secolului XX – „Tandra şi gingaşa mea fiară”, care alături de altă lucrare – „Gramofon””- se află topul celor mai frumoase 100 de piese din toate timpurile. Creaţia sa este una vastă şi cuprinde cântece, melodii lirice, muzică de balet, pentru spectacole de teatru şi pentru 200 de filme.

Evenimentul va avea loc astăzi, 19 aprilie, ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

img

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților