[ X ]
[ X ]
[ X ]
DEZVĂLUIRI de la un fruntaș PL: „Am avut un șoc, atunci când am înțeles că de fapt, partenerii noștri, Partidul Democrat, ne-a șutat din alianță”
23 Februarie

Demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General al Chișinăului a pus capăt crizei cu care a avut să se confrunte Partidul Liberal aproape un an, și care a început odată cu plecarea partidului din Alianța de Guvernare. Potrivit prim-vicepreședintei PL, Corina Fusu, liberalii au resimțit presiuni puternice din partea foștilor colegi de alianță pe parcursul întregului parteneriat, informeză CURENTUL.

„Bineînțeles că am avut un șoc, atunci când am înțeles că, de fapt, partenerii noștri, Partidul Democrat, ne-a șutat din alianță. Încă înainte de a-mi da demisia din Guvern, presiunile erau puternice, eu personal le-am resimțit încă cu un an înainte. Era extrem de complicat să lucrezi în funcția de Ministru al Educației, pentru că toate proiectele pe care le propuneam erau ținute într-un sertar în cancelaria prim-ministrului, și îmi era extrem de greu să le promovez, să le propulsez. Trebuia să aștept luni de zile, și apoi au fost greve în care am rezistat destul de greu, pentru că tema grevelor era majorarea salariilor pentru profesori, or majorarea salariilor nu este strictă a Ministerului Educației, este o atribuție comună, o atribuție care se referă mai mult la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pentru că salariile se stabilesc cu Ministerul Finanțelor la Ministerul Muncii”, a mărturisit Corina Fusu.

Concomitent, fosta ministră a Educației a menționat că demisia lui Dorin Chirtoacă a marcat ameliorarea crizei cu care s-au confruntat liberalii în tot acest timp.

„Iată că explozia s-a produs, am fost cu toții într-un șoc, dar am revenit cu toții din acest șoc. A înțeles și Dorin Chirtoacă, am înțeles și noi că nu are rost să insistăm pe miracolul de a găsi o instituție judecătoarească, care ar analiza cu seriozitate dosarele care i-au fost intentate. După ce am conștientizat acestea, și noi, și Dorin Chirtoacă, avem acum o mai mare claritate și știm cu siguranță ce ne dorim. Avem toată certitudinea că Republica Moldova va scăpa de această tensiune care se întâmplă în Moldova, la ora actuală, de această dorință a unui partid de a controla totul. Este imposibil să controlezi totul, pentru că libertatea de exprimare și puterea cetățenilor este mai mare. Nu trebuie să crezi că în jurul tău sunt niște cetățeni inculți, neinformați, manipulați. Oricum, adevărul iese la suprafață. Partidul Liberal este bine, ne revigorăm structurile noastre, suntem pregătiți și pentru alegerile anticipate și pentru cele parlamentare”, a declarat Corina Fusu.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților