[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dezbateri electorale: Trei candidați din circumscripția nr. 38 au spus de ce merită mandatul de deputat
17 Februarie

Trei dintre concurenții electorali înscriși în cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești au spus de ce alegătorii din Hâncești ar trebui să le acorde votul. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite CURENTUL.

La dezbateri au participat candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ion Mereuță, candidatul Partidului „Șor”, Vitalie Balinschi, și Vladimir Bolea, reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate.

„Mandatul precedent l-a deținut un membru PD, respectiv, ar fi logic, ca acest mandat să rămână la PDM. La desemnarea mea au fost luate în calcul experiența în calitate de primar, în APC, în ultimii 4 ani am fost reprezentant al Guvernului în teritoriu și sunt cel care m-am întâlnit cu alegătorii și știu problemele lor și multe din ele au fost rezolvate. Cred că, alegătorii își doresc un deputat de baștină, care să aibă contact cu alegătorii. Dacă voi câștiga acest mandat, voi fi în contact direct cu autoritățile”, a spus Ion Mereuță, candidatul PDM.

„Partidul „Șor” m-a înaintat în calitate de candidat pentru că noi ne dorim schimbarea vieții oamenilor, le acordăm oamenilor șansa de a-și schimba viața. Pe parcursul independenței au venit mulți politicieni care au promis multe, dar nu au făcut ceea ce au promis. Ceea ce promitem, noi îndeplinim. Este vizibil ce s-a făcut în mun. Orhei și raion. Acum ne dorim ca aceasta să fie a 3-a circumscripție care va avea un parlamentar din partea Partidului „Șor”. Proiectele pe care le-am implementat la Orhei, să le facem și la Hâncești. Problemele sunt aceleași. Noi știm ce să facem și cum să facem. Dacă voi câștiga mandatul, îmi propun să implementez acele schimbări făcute în Orhei și în Hâncești și să fiu alături de APL de nivelul 1 și 2 pentru a schimba viața cetățenilor”, a spus Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „Șor”.

„PAS este unicul partid din R. Moldova care se bucură de susținerea totală din partea jucătorilor internaționali, UE, FMI și de-a lungul anilor, partidele politice, marea lor majoritate vorbesc la fel, dar toți se tem să treacă la fapte. Olesea Stamate pentru că este jurist, pentru că una din problemele de bază este lipsa reformei justiției sau mimarea acesteia. Este nevoie de un jurist cu caracter, cu voință politică. Considerăm că doamna Stamate este extrem de binevenită în Parlamentul R. Moldova”, a spus Vladimir Bolea, reprezentantul candidatului PAS, Olesea Stamate.

La dezbateri a fost invitat și candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Ștefan Gațcan, dar a anunțat cu câteva minute înainte de început că are de urgență de efectuat o intervenție chirurgicală.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților