[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dezbateri: Diacov – DA, Ioniță BA. Cum își argumentează pozițiile
8 Aprilie

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov și analistul politic român, Sorin Ioniță au fost printre vorbitorii care s-au expus pe marginea modificării sistemului electoral, în cadrul dezbaterii publice ce are loc în aceste momente, informează CURENTUL.

Sorin Ioniță a spus că, are senzația unui deja vu.

„În 2007 -2008 auzeam exact aceleași discuții, aceiași oameni idealiști care doreau să schimbe clasa politică și să apropie deputații de popor, aceleași sondaje la fel făcute de IMAS. Nu cumva suntem într-o diversiune? Teama mea, dar și avertismentul meu, este că o să pierdeți 2017 investind efort și timp în această reformă, care nu va aduce nici bine și nici rău. Veți fi exact aici, unde sunteți acum. De fapt, vă veți învârti în cerc. Am impresia că e așa un criteriu estetic, nu ne mai place proporțional, vrem uninominal. Eu cred că este irelevant și o pierdere de vreme â, cu riscul de a avea campanii electorale mai scumpe”, a punctat Ioniță.

De altă părere este Dumitru Diacov, care spune că, sistemul electoral actual trebuie modificat.

„Nu există un sistem ideal. Sistemul actual, întrebați o tabără o să spună că-i bun, alta o să spună că e foarte prost. Ideea de a schimba sistemul electoral nu aparține PDM. Să ne aducem aminte câte din partide, în anumite momente ieșeau cu idei populiste, hai să schimbăm, să reducem numărul de deputați. PDM a reluat o idee și a formulat-o. Ceea ce vă propun e ca noi să ne mobilizăm și să venim cu propuneri pentru îmbunătățirea acestui proiect. Noi o să fim receptivi, ca prin consens, să avem un proiect care să fie salutat de RM”, a mai spus Diacov.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților