[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deținuții Penitenciarului nr.5-Cahul și-au măsurat forțele în cadrul competiției la Armwrestling
23 Iunie

În scopul promovării unui mod sănătos de viață, în Penitenciarul nr.5-Cahul, a fost organizată competiția sportivă la Armwrestling, transmite CURENTUL.

Întrecerile sportive s-au desfăşurat prin sistemul dublei eliminări, la care au participat 15 deţinuţi divizaţi pe două categorii de greutate – 80 – kg şi 80+ kg. Aceștia s-au confruntat la probele tradiţionale: braţul drept, mâna stângă.

La finalul competiției, deținuții clasați pe locuri premiante la cele două categorii de greutate au primit diplome de onoare.

Activităţile sportive desfăşurate în instituţiile de detenţie din ţară au ca obiectiv dezvoltarea spiritului de echipă şi calităţilor emoţional-volitive, care garantează o reeducare şi reintegrare adecvată în societate a persoanelor private de libertate.

Practicarea unui sport sau a exerciţiilor fizice, se numără printre activităţile preferate ale deţinuţilor pentru petrecerea timpului liber, mai ales că acesta constituie un mijloc esenţial de menţinere şi fortificare a sănătăţii.

Campionatul la Armwrestling a fost desfășurat pentru prima dată în cadrul sistemului penitenciar cu suportul Misiunii Norvegiene de Experţi pentru promovarea Supremaţiei legii în Republica Moldova şi a Federaţiei Sportive Naţionale de Armwresling.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților