[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deținuții din penitenciare au marcat Ziua Mondială a Sănătății
8 Aprilie

De Ziua Mondială a Sănătății un grup de condamnați, aflați în custodia penitenciarelor nr.2-Lipcani și nr.12-Bender, au participat la ore informative la care au abordat subiecte despre sănătate, transmite CURENTUL.

Evenimentul a fost organizat de către Secția reintegrare socială din instituțiile penitenciare, cu sprijinul serviciilor medicale.

În cadrul activității socio-educative, deținuților Penitenciarului nr.12-Bender li s-a comunicat despre importanța sănătății, modul sănătos de viață și regulile elementare de igienă. Totodată, în cadrul evenimentului, condamnații au privit filme documentare la subiectul dat și au primit pliante de informare.

În cadrul Penitenciarului nr.2-Lipcani, deținuții prezenți la activitatea educativă au abordat tema depresiei, aceștia au discutat noțiunile-cheie, simptomele, cauzele și modalitățile de prevenire și tratare. Discuţiile au fost fortificate de propunerea mai multor metode de a învinge aceasta boală, iar subiectul dezbaterilor a îndemnat participanţii să expună argumente prin diverse exemple proprii.

Educaţia pentru sănătate în mediul deţinuţilor este o preocupare permanentă a angajaţilor penitenciari, prin dezvoltarea nivelului de cultură sanitară şi aplicarea mijloacelor şi procedeelor educativ-sanitare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților