[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii privind tentativa de omor a liderului PDM: Executorii urmau să primească 200 mii dolari
8 Aprilie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu procurorii Inspectoratului Național de Investigații (INI) și organele specializate din Ucraina, au anihilat o grupare criminală internațională care intenționa să execute omorul liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM) și omul de afaceri Vlad Plahotniuc, transmite CURENTUL.

Potrivit procurorului din cadrul INI, Ion Iachimov, informația despre tentativa de omor ar fi parvenit o săptămână în urmă, când doi intermediari au traversat frontiera și ulterior urma să pună planul în aplicare.

„Persoanele care au traversat nelegitim frontiera sau recent care au traversat au fost colectate informații. Am recepționat informația privind metoda de aplicare a planului de asasinat. Ieri, fiind făcută analiza într-o ședință de lucru, au fost reținute 8 persoane și făcute percheziții. S-au depistat un set de armament și mijloace de deghizare pentru a fi folosite. Avem și probe concludente”, a spus procurorul.

Adjunctul PCCOCS, Vitalie Busuioc, a precizat că gruparea trebuia să primească 200 mii dolari și au primit avans 100 de mii.

„Atacul urma să se producă la Business Centrul unde activează omul de afaceri. Se discuta despre comiterea infracțiunii cu aplicarea unor împușcături și grenade în adiacentul grădiniței. La 7 aprilie au fost reținute 9 persoane cetățeni ai Ucrainei și 6 persoane cetățeni ai R. Moldova. Majoritatea persoanelor au antecedente penale. Fiecare persoană avea rolul său concret. S-a stabilit legătura dintre grupul organizat precum și un comanditar care se află în Moscova, o autoritate a lumii criminale. Au fost depistate 4 aruncatoare de grenade, 2 pistoale cu amortizator, muniții, stații radio, obiecte de camuflaj, telefoane de unică folosință”, a spus Vitalie Busuioc.

Asasinatul urma să se producă în zilele următoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților