[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii privind cazul de contrabandă cu produse anabolizante în Europa și SUA. Oamenii legii au reținut și un vameș
13 Noiembrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în comun cu Serviciul Vamal au prezentat mai multe detalii în cauza penală privind contrabanda cu produse anabolizante contrafăcute, transmite CURENTUL.

Investigațiile au început în luna aprilie, curent, în urma reținerii de către autoritățile vamale din România a doi cetățeni din R. Moldova care încercau să introducă în Europa un lot de steroizi ascuns la bordul unui autoturism, valoarea cărora se estimează la un milion de lei.

În grupare făceau parte mai multe persoane cu roluri bine determinate. În R. Moldova era introdusă materia primă reambalată și aplicate marcajele diverselor firme producătoare cu diverse produse farmaceutice. Produsele erau contrafăcute. Comercializarea acestora se făcea online prin intermediul unor site-uri.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite mai multe produse, dar și 61 carduri bancare, 3 aparate speciale adaptate pentru bruiaj pentru împiedicarea interceptărilor și înregistrării imaginilor și sunetelor, mai multe hard discuri cu activitatea grupării, dar și ambalaj pentru pastile.

Câțiva membri ai grupării printre care și liderul acesteia se află în căutare internațională.

La 3 octombrie a fost pusă în realizare planul de urmărire penală, au fost efectuate 22 percheziții în mun. Chișinău și au fost 5 reținute încă 5 persoane – cei care mențineau și administrau siteul, administrau afacerile liderului grupului, responsabili de primirea materiei prime și cei care sfătuiau gruparea.

La 2 noiembrie s-a făcut încă o percheziție la oficiul unei societăți comerciale, un oficiu poștal privat. Astfel a fost reținut un angajat al serviciului vamal care asigura trecerea mărfurilor peste hotare.

Materia primă era venită din China. Venitul net era de jumătate de milion de dolari. Cetățenii, cu vârste cuprinse între 24-61 de ani, riscă închisoare de la 3 la 10 ani dacă vor fi găsiți vinovați.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților