[ X ]
Detalii privind activitatea Biroului permanent în sesiunea de primăvară
10 August

În sesiunea de primăvară curentă, Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 23 de hotărâri, în cadrul celor 23 de ședințe în care s-a convocat. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru sesiunea trecută, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, în această perioadă a fost adoptată Hotărârea pentru aprobarea Metodologiei de evaluare ex-post privind implementarea actelor legislative, Hotărârea privind planul audierilor și al controalelor parlamentare efectuate de către comisiile permanente, Hotărârea pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea fondului arhivistic, administrarea și gestionarea depozitarului instituțional.

De asemenea, a fost examinată și adoptată Hotărârea privind desfășurarea la Chișinău a Conferinței Interparlamentare „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, cea de instituire a Adunării Interparlamentare a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, precum și pentru aprobarea Regulamentului cu privire la activitatea Muzeului Parlamentului Republicii Moldova.

De menționat că, Biroul permanent este organul de lucru al Parlamentului şi se formează ţinându-se seama de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Legislativ. Din el fac parte, din oficiu, Preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii. Componenţa numerică şi nominală a Biroului permanent se stabileşte la propunerea fracţiunilor parlamentare.

În același timp, Biroul permanent al Parlamentului propune data convocării şedinţelor plenare, aprobă componenţa numerică şi nominală a delegaţiilor parlamentare, coordonează activitatea comisiilor permanente, întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor plenare, aprobă planurile strategice de dezvoltare a Secretariatului Parlamentului. Hotărârile Biroului permanent se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților