[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii interesante despre candidatul la postul de Primar al Capitalei – Reghina Apostolova
2 Aprilie

Partidul Politic „ȘOR” și-a desemnat candidatul la postul de primar al capitalei – Reghina Apostolova. În context, vă propunem un material ce conține un șir de detalii interesante despre ea.

Apostolova Reghina Vladimir s-a născut în Siberia, regiunea Irkutsk, deoarece părinții ei au fost deportaţi. De când s-a întors acasă, la vârsta de 4 ani, a trăit doar în orașul Chișinău.

Cariera și-a început-o la vârsta de 16 ani la școala generală nr. 14 din Chișinău, actualmente Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”, în care a lucrat timp de 46 de ani.  A parcurs calea de la pioner-educator, profesor, director adjunct până la director cu o experiență de 22 de ani. De-a lungul unei lungi perioade de lucru în postul de director, alături de cadrele didactice, instituția condusă de ea a fost absolvită de peste 2500 de absolvenți care lucrează în diferite domenii în țară și după hotare.

Pentru munca sa de durată și fructuoasă în sistemul educațional, în 2007 a fost decorată cu ordinul Gloria Muncii.

Reghina Apostolova cunoaște problemele Chișinăului nu din auzite. Pe parcursul a 8 ani a fost consilier municipal al municipiului Chișinău. Ea a fost activă în implementarea proiectelor progresive în sfera socială, în sistemul educațional și în cultură. A lucrat în mod activ cu Consiliul Veteranilor din sectorul Râșcani și în întreaga municipalitate.

Ea spune că, „fiind la postul  de pretor al sectorului Râșcani, s-a apropiat mult de locuitorii sectorului, în care a a activat de când și-a început cariera”, iar în perioada activității ei, Pretura sectorului Râșcani s-a bucurat de rezultate semnificative.

Pe parcursul activității sale de muncă, Reghina Apostolova a ocupat mereu o poziție activă și vitală. Foştii colegi spun că „chișinăuienii și acum își aduc aminte de ea, deoarece ea organiza des întâlniri cu oamenii, mereu se implica în problemele acestora și încerca să îi ajute, a fost activă în implementarea proiectelor progresive în sfera socială, în sistemul educațional și în cultură”.

reghina apostolova1

Potrivit celor care au lucrat cu ea și o știu bine, calitățile sale sunt: diligența, organizarea, dedicarea cazului ales, respectul față de oameni, gata să acorde mereu ajutor, celor care au nevoie, abilitatea de a conduce, justă și riguroasă, abilitatea de a lua decizii în mod independent ca lider în cele mai dificile situații și, în același timp, să rămână o mamă și bunică sensibilă, atentă, iubitoare.

Regina Apostolova a crescut un succesor demn de a-i urma calea în persoana fiicei Irina, care a absolvit Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” și deja de zece ani ocupă funcția de director al acestui liceu. Împreună cu colectivul pedagogic, ea continuă tradițiile stabilite de Reghina Apostolova în liceu. Nepoata mai mare a Reghinei Apostolova este absolventă a Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu”, iar la moment este masterandă în cadrul Universității de Stat din Moldova cu specialitatea – traducător de limba engleză, și de asemenea lucrează. Ea studiază la aceeași facultate, pe care mama, Irina o absolvise odată. Nepoata mai mică învață în clasa a 6-a a aceluiași liceu, respectând tradițiile familiei, și mai mult de atât, ea spune că își mai face studiile și la școala de artă „Șciusev”.

În 2015, Primarul Ilan Șor a invitat-o să lucreze la Orhei în calitate de viceprimar al orașului. Ei i-a fost încredinţată sfera de infrastructură și socială. Potrivit colegilor, „anume ea realizează toate proiectele senzaționale ale lui Ilan Șor, care au făcut din Orhei cel mai dinamic oraș din țară”.

Potrivit celor, care îi cunosc, „familia este foarte prietenoasă, armonia și înțelegere predomină în casa lor”.

Din tinerețe este interesată de călătorii, deoarece, după specialitate Reghina Apostolova este profesor de geografie. Ea a vizitat mai mult de 20 de țări.

Potrivit celor apropiați, „este pasionată de creșterea florilor, în micul ei apartament există o seră de flori şi, de asemenea, este o gospodină minunată, îi place să-i răsfețe pe cei dragi cu diverse delicatese”.

Îi place să citească și preferă opere clasice. „Citește zilnic ziarele, cu toate că acum poți găsi totul în format electronic. Ea nu se abate de la obiceiurile create din tinerețe și mereu este la curent cu evenimentele și știrile din țară și de peste hotare”, spun cei apropiați.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților