[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii despre viitorul Stadion Național: Va fi de categoria 4 UEFA cu 25 mii de locuri pentru spectatori
11 Iunie
Guvernul va construi Stadionul Național, locul unde selecționata Moldovei la fotbal va lupta pentru țara noastră. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Educației și Cercetării, și Federația Moldovenească de Fotbal, au prezentat principalele detalii ale viitorului Stadion Național.
Va fi construit un stadion de categoria 4 UEFA, cea mai înaltă categorie, care va permite organizarea meciurilor de fotbal din cele mai importante competiții naționale și internaționale, a anunțat ministrul Andrei Spînu.
Discuțiile despre construcția Stadionului Național au început în toamna anului trecut. Azi, deja este finalizat studiul de pre-fezabilitate realizat de către Federația Moldovenească de Fotbal.
Mai jos sunt principalele prevederi:
🔘 Au fost analizate cinci locații pentru amplasarea stadionului, iar terenul din Stăuceni, din preajma Arenei Chișinău, a fost identificat ca fiind cel mai potrivit pentru construcție.
🔘 Capacitatea stadionului: 20.000 – 25.000 de locuri pentru spectatori, cu acoperiș continuu care să protejeze toate scaunele.
🔘 Locuri de parcare: 1.500 – 1.800 de locuri.
🔘 Suprafața construită: 18.000 de metri pătrați la sol, 60.000 de metri pătrați desfășurați și 10.000 de metri pătrați în interiorul stadionului.
Inapoi la arhiva noutaților