[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii despre Congresul Mondial al Familiilor, care se va desfășura la Chișinău
3 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunțat că, în perioada 14-16 septembrie 2018, la Chișinău se va desfășura Congresul Mondial al Familiilor, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a amintit că, în premieră, evenimentul va avea loc în capitala țării noastre, după numeroase orașe și capitale importante din Europa, America, Australia.

„În total, la eveniment, vor participa peste 2000 de persoane, invitați din zeci de state, politicieni de rang înalt, reprezentanți ai confesiunilor religioase din toată lumea, experți, reprezentanți ai societății civile, mediului academic, grupurilor formale și non-formale etc. Toți vor fi reuniți pentru un singur scop și câteva obiective importante pentru regiune, dar și la nivel global – identificarea celor mai bune soluții pentru consolidarea instituției familiei, depășirea crizelor demografice în multe dintre statele lumii, promovarea în acest sens a celor mai bune practici în ce privește sistemul educațional, dar și a politicilor sociale și economice pentru fortificarea familiei ca nucleu de bază al societății. Sunt absolut convins că vor fi identificate cele mai bune soluții și practici în această privință, inclusiv pentru Republica Moldova, pentru a depăși toate dificultățile pe care le avem la moment. Sunt sigur că vom reuși!”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților